Plezanje v Vipavi 18. april 2015

Odhod ob 9.00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18h.

Od Ljubljane do Vipave se bomo peljali s kombijem ali z osebnim avtom, kar je odvisno od števila prijavljenih. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na pravi kraški steni. Ker je plezališče precej obširno, bomo lahko plezali predvsem kratke smeri, če bo kdo želel, bo lahko splezal tudi kakšno večraztežajno smer.  Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku. Plezališče je primerno tudi za začetnike.

Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še naporna vožnja nazaj.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi brezplačno izposoditi (Ivan Samide, 01/475 37 03). Ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso…), vrvi (vsaj 60 m). Vsak udeleženec si mora zagotoviti svoje plezalke in pas, ostalo priskrbimo mi.

Oblecite se v udobna oblačila in vremenskim razmeram primerno.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prispevek za izlet  (prevoz, stroški organizacije) znaša za člane PD RTV Ljubljana 10 € (nečlani 15 EUR).  

Prijavite se čim prej, vendar ne kasneje kot do četrtka, 16. aprila 2015 na telefon 040 553 081- Lah Andrej. V primeru slabega vremena se izlet prestavi. Odločali se bomo nekaj dni prej, tako da boste pravočasno obveščeni.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top