Pohod po Šentviški planoti in Baški grapi, nedelja 19. april 2015

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do  20:00.Foto_ ALES ZDEŠAR

Z avtobusom se bomo čez Godovič in Idrijo peljali do vasi Pečine, kjer si bomo ogledali staro kaščo iz 18. stoletja. Nato si bomo v  vasi Ponikve ogledali Plečnikovo cerkev. Povzpeli se bomo na Črvov vrh (974 m) ter sestopili po delu Tematske poti Na svoji zemlji, ki povezuje dediščino istoimenskega filma s prostorom Baške grape, kjer je bila posneta večina prizorov. Zaključili bomo  v Grahovem ob Bači. V okrepčevalnici »Pri Brišarju« bo dovolj časa za naročit domačo hrano in ob izvirnih rekvizitih obudit spomine na prvi slovenski film iz leta 1948.

Po Baški grapi čez Petrovo Brdo in skozi Škofjo loko se bomo vrnili v Ljubljano.

Oprema: dobro shojeni pohodni čevlji, nahrbtnik,vetrovka, rezervna majica, pulover, kapa, rokavice, čokolada, dva ali trije sendviči in vsaj 2 litra tekočine.

Hoje bo približno 4 ure.

Izlet bo vodila Erika Bizilj.

Prijave do četrtka, 16. aprila 2015 sprejema Erika Bizilj (erika.bizilj@rtvslo.si, 041 327 856) ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz z avtobusom).

Prispevek nakažite na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana,

TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Šentviška planota 2015). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika. S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika

Scroll to Top