Pohod na Debelo Peč (2014m), 11. april 2015

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18:00.

S kombijem se bomo peljali po avtocesti Ljubljana – Jesenice in na izvozu Lesce zavili proti Bledu. Pred Bledom bomo zavili proti Pokljuki, kjer bomo zavili proti Medvedovi konti kjer bomo parkirali. 

S parkirišča se bomo povzpeli na  planino Lipanca, kjer stoji Blejska koča . Nadaljevali bomo desno proti Debeli peči. Na vrhu bomo imeli krajši postanek za malico. Vrnili se bomo po isti poti do Blejske koče, kjer bomo imeli daljši postanek in kjer si bomo lahko privoščili kaj toplejšega.

Od Medvedove konte do vrha Debele Peči  bomo naredili 604 m višinske razlike.

Lahke hoje bo navzgor za cca 2 uri in pol ure in lahke poti navzdol za 2 uri.

Oblecite pohodne hlače, bundo, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, kapo, rokavice,  dereze. Opremo prilagodite vremenski napovedi. 

Hrana in pijača (vsaj 2 l)  iz nahrbtnika.  Priporočam topel čaj.

Izlet bo vodil Matjaž Samec.

Prijave do četrtka, 9.  aprila  2015 na e-naslov matjaz.samec@telemach.net (040/204 636). Prispevek za izlet  znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva
(namen: Debela peč, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top