Pohod na Nanos (1.313m) v soboto, 23. maja 2015

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17:00.

Z avtobusom se bomo peljali do Razdrtega , kjer bomo začeli pohod  proti  TV oddajniku na Nanosu in Vojkovi Koči (1240m). Do vrha kjer se nahajajo oddajniki bomo hodili slabi dve uri, do koče še nekaj minut več. Skozi celo pot bomo imeli poglede uprte proti Vipavski dolini in Tržaškemu zalivu, Snežniku in Risnjaku na Hrvaškem. Nanos je osamelec, zato so razgledi iz njega zelo bogati.

Z vrha Nanosa bomo sestopili po isti poti nazaj, kjer nas bo čakal prevoz.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko/bundo, rezervno majico, pulover, kapo. Hrana in pijača iz nahrbtnika ali pri koči.  Maja meseca je UV sevanje močno, zato poskrbite za ustrezno zaščito. Ker je Nanos ”rostni kraj” kraške burje, je treba računati na vetrovne pogoje.

Izlet bo vodil Matjaž Medvedšek, pri katerem lahko dobite dodatne informacije (041 820 960; matjaz.medvedsek@latina.si).

Prijave do četrtka, 21. maja 2015 pri vodniku ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za avtobusni prevoz znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale.

Prispevek nakažite na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Nanos 2015). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top