6 dnevni izlet v nacionalni park Durmitor v sodelovanju s Športnim rekreativnim društvom »Javorak«, Društvom ekstremnih športov »Nevidio« ter kampom Vodenica od sobote 11.7. do petka 17.7.2015. (posodobitev)

Odhod 11.7. ob 5:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano 17.7. v zgodnjih jutranjih urah.

1. Dan
S parkirišča se bomo odpeljali po dolenjski avtocesti proti Zagrebu, od tu dalje proti Banjaluki, Travniku in mimo Sarajeva v Fočo. V večernih urah bomo prispeli v kamp Vodenico, kjer bomo povečerjali in prespali.

2. Dan
Po zajtrku se bomo odpravili na rafting po reki Tari. Z raftinga  se bomo vrnili v kamp, kjer bomo imeli kosilo. Po kosilu si bomo ogledali mesto Foča.  Po ogledu se bomo vrnili v kamp, kjer bomo prespali.

3. Dan
Po zajtrku se bomo odpravili na Sedlo (1895 mnv) s katerega bomo krenili na najvišji vrh Durmitora  Bobotov kuk 2523 m. Ogledali si bomo še ledeno jamo, Črno jezero  in se spustili proti Žabljaku. Vse skupaj bo za 6 ur hoje. V Žabljaku bomo prespali.

4. Dan
Po zajtrku si bomo ogledali jezera  v bližini Žabljaka. Ogledali si bomo naselje Ivan, jezero Jablan, jezero Zminje in Črno jezero. S Črnega jezera se bomo vrnili v Žabljak kjer bomo prespali. Hoje bo za okoli 4 ure.

5. Dan
Zjutraj se bomo takoj odpravili v restavracijo Jatak, kjer bo vodenje izleta prevzelo društvo ekstremnih športov Nevidio.  Imeli  bomo zajtrk, po zajtrku nas bodo opremili z vso potrebno opremo za kanjoning. Kanjoning bo trajal približno tri ure. Kdor se kanjoninga ne bo udeležil, bo organiziran alternativni izlet z vodstvom društva Nevidio. Sam kanjoning se bo odvijal na reki Komarnici. Po kanjoningu bomo skupaj odšli na kosilo.  Po kosilu se bomo odpravili proti samostanu Ostrog, kjer bomo tudi prespali

6. Dan
Po zajtrku si bomo ogledali samostan Ostrog. Po ogledu samostana se bomo odpravili proti domu. Doma bomo v zgodnjih jutranjih urah.

Poleg osnovnih oblačil imejte s seboj  pohodne hlače, dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtniku imejte tudi vetrovko, rezervne majice, windstoper, kapo, rokavice. 

Izlet bosta organizirala Lazović Veliša in Samec Matjaž. Pohode, rafting in kanjoning bodo vodili lokalni vodniki iz Športnega rekreativnega društva Javorak in društva ekstremnih športov Nevidio ..

Prijave do 30.6. 2015 velisa.lazovic@rtvslo.si ali matjaz.samec@telemach.net  (040/204 636).

Cena izleta znaša približno 250,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter približno 290,00 € za ostale, odvisna, glede na število prijavljenih. Kdor se bo udeležil kanjoninga bo plačal še dodatnih 90 €. V ceno so vključeni prevoz, nočitve, hrana in vodenje.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo 75 € za prevoz  na transakcijski račun društva. (namen: Durmitor, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih. Razliko boste plačali v gotovini planinskem društvu Javorak, Društvu ekstremnih športov »Nevidio« in smostanu Ostrog, oziroma bomo denar pobrali na avtobusu oz kombijih. 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top