Pohod na Ermanovec (1026 m) v nedeljo, 7. junija 2015

Odhod ob 8:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17:00S kombijem se bomo peljali po cesti Ljubljana – Škofja loka proti Gorenji vasi. Tam bomo zavili v smeri Cerknega in Žirov. Nadalje se bomo peljali mimo vasi Trebija in zavili v smer Cerknega. Vozili se bomo do vasi Sovodenj, kjer bomo parkirali.

S parkirišča bomo nadaljevali v smeri Ermanovca in Cerknega. Do Ermanovca se bomo povzpeli po razgledni poti. Najprej pridemo do koče na Ermanovcu, po 15 minutah hoje pa bomo doesegli vrh Ermanovca. Od vasi Sovodenj do vrha Ermanovca bomo naredili 470 m višinske razlike.

Pohod je primeren za otroke.

Lahke hoje bo navzgor in navzdol za cca 2 uri.

Oblecite pohodne hlačemajicoobujte dobro shojene pohodne čevljev nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, kapo. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 2 l) iz nahrbtnika.

Izlet bo vodil Matjaž Samec.

Prijave do četrtka, 4. junija 2015 na e-naslov matjaz.samec@telemach.net (040/204 636). Prispevek za izlet znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top