Pohod na Raduho (2062 m), 13. junij 2015

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 19:00.

Z avtobusom se bomo peljali proti Logarski dolini do vasi Struge. Peljali se bomo v smeri snežne jame in koči na Loki.

Od parkirišča do koče na Loki imamo samo 15 min hoje. Od koče bomo nadaljevali proti Raduhi. Na razcepu se bomo usmerili levo, kjer se  bomo strmo vzpenjali proti Raduhi. Na vrhu bomo imeli kratek počitek, nato pa se bomo po drugi strani spustili proti snežni jami. Snežno jamo si bomo ogledali. Ogled traja približno 1 uro.

Od snežne jame do koče na Loki imamo zopet eno ure hoje. Na koči se bomo, kdor bo hotel okrepčali.

Od Planine Loke pa do vrha Raduhe bomo naredili 562m višinske razlike.

Lahke hoje, sicer na nekaterih mestih strme hoje bo vse skupaj 5 ur.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, kapo, rokavice. Opremo prilagodite vremenski napovedi. V jami bo hladno.

Hrana in pijača (vsaj 2l) iz nahrbtnika.
Izlet bo vodil Matjaž Samec.

Prijave do četrtka, 11. junija  2015 na e-naslov matjaz.samec@telemach.net (040/204 636). Prispevek za izlet znaša 10€ za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15€ za ostale. (strošek vključuje prevoz ). S seboj imejte še 10€ za ogled Snežne jame.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top