Pohod na Ojstrnik (2.052m), 11. januar 2015

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 19:00.

Z avtobusom se bomo peljali po avtocesti Ljubljana – Jesenice in na izvozu za Kranjsko goro zavili proti Trbižu mimo mejnega prehoda Rateče. V vasi Ukve (Ugovizza) se bomo peljali proti koči Rifugio Nordio (1.210 m), kjer bomo parkirali.

Odvisno od vremenskih razmer se bomo odločili za direktno pot na Ojstrnik (Oisternig / M. Osternig) ali pa preko sedla Lom. Najprej se bomo vzpenjali skozi gozd do planine Bistrica, kjer so poleti pašniki. Hodili bomo mimo pastirskih hišic in se kasneje vzpeli po zasneženi planoti proti vrhu Ojstrnika.

Od parkirišča do vrha bomo naredili 842 m višinske razlike.

Lahke, vendar snežne hoje bo navzgor za cca 3 ure, prav tako pa tudi poti navzdol.

Oblecite pohodne hlače ter toplo dolgo spodnje perilo, majico z dolgimi rokavi, pulover ter bundo. Obvezna oprema so kapa, šal ter rokavice, ter gamaše. Obujte dobro shojene pohodne čevlje. Prav tako ne pozabite na cepin in dereze. Oboje si lahko sposodite v petek dne 2.1.2015 v RTV ju. V nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover in hlače. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 2 l)  iz nahrbtnika. Priporočam topel čaj.

Izlet bosta vodila Matjaž Samec in Miran Muhič. 

Prijave do četrtka, 8. januarja  2015 na e-naslov matjaz.samec@telemach.net  (040/204 636).

 

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

 

Najkasneje 2 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Ojstrnik, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksomslovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top