Pohod na ORLE, v soboto, 31. avgusta 2019

Ob 9. uri se bomo zbrali na končni postaji LPP številka 13 v Sostrem, Pri gostilni Kovač Cesta II. grupe odredov 82, kjer je tudi parkirišče.

Odšli bomo do brunarice Zadvor v Žabji vasi, nato pa po trim stezi odpešačili po lahki označeni poti na Orle, višinske razlike je 200 m, počasne hoje po gozdni poti do vrha pa uro in pol, nato pa nazaj do izhodiščne točke uro in pol oz. malo manj, ker bo šlo v dolino hitreje.

Na vrhu bomo lahko obiskali Gostilnico Orle, kaj pojedli ali popili, od tu pa se nam bo odprl prelep razgled, ki ob dobri vidljivosti seže vse do Triglava.

Priporočava dobro shojeno obutev, pohodne palice, repelent za odganjanje klopov, čaj ali vodo in ne pozabite na kartončke, žig dobimo v Gostilnici – to je eden od desetih žigov v okolici Ljubljane, kdor kartončka še nima, ga bo prejel na pohodu. Pohod je namenjen vsem starostnim skupinam, tudi otrokom nad 5 let.

V primeru deževnega vremena pohod odpade. Bo objavljeno na spletni strani.

Pohod bosta vodili naravovarstvenici Marija Miklič in Erika Bizilj.


S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (
http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/), upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Scroll to Top