VABILO NA TRETJI POHOD PO MEDVEDOVIH STOPINJAH V LOŠKI POTOK IN BABNO POLJE 25. 8.

Odhod v nedeljo, 25. 8. 2019 ob 7.00 na avtobusnem delu parkirišča Hale Tivoli.
Vodnika: Jaka Bartol in Drago Car
Pot bo potekala čez občini Loški potok in Stari trg pri Ložu. Pohod se bo pričel v Loškem potoku pri gostilni Pri Kapcu, podali se bomo po kraškem polju ob idiličnem mrzlem potoku, mimo nekdanjih mlinov do izvira Malenščice (1h). Po brezpotju širnih gozdov bomo prečkali hribovje med Loškim potokom in Babnim poljem. Babno polje je slovenska Sibirija, ogled merilne meteorološke  postaje, najhladnejši naseljen slovenski kraj z -34.5C. Postanek na Rihtarjevi domačiji (3,5h). Del asfaltne poti, 4 km, se bomo prepeljali z avtobusom, nato vzpon po notranjski transverzali do zaselka Gornje poljane (1,5h 350m v.r.) To je najvišje ležeča vas južne Slovenije, 1065m z opazno cerkvico Sv. Andreja iz 16. stoletja. Ta del poti se lahko prepeljete tudi z avtobusom, po dogovoru. Kosilo in druženje v kmečkem turizmu Pri Juretu. Vožnja domov čez Cerknico.
Pot je lahka, višinska razlika je cca 400 m, okvirni čas hoje s počitki je 7 ur. Del poti je nadzorovan s kamerami, v slučaju kontrole potrebujemo osebni dokument. Planinski pohod je primeren za večino članov planinskega društva.
Primerna obutev (rezervna obutev ostane v avtobusu), oblačila, tudi za dež, pohodne palice, če jih uporabljate, energetski prigrizki in pijača, zaščita pred klopi in soncem.

Obvezno osebni dokument!
Prispevek za prevoz s 50 sedežnim avtobusom je cca 10€.
Hrano in oglede plača vsak udeleženec posebej.

Prijava in dodatne informacije najkasneje do petka 23.8., do 18.00 ure pri Jaki Bartolu na 041 565 000 ali na jakabartol@gmail.com

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/), upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Scroll to Top