Pohod ob Muri, 1. Februar 2015 Razkrižje

Odhod: ob 6:30  s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18,00 ure

Z avtobusom se bomo peljali po avtocesti Ljubljana, Maribor, Murska Sobota do Razkrižja kjer bo pri Ivanovem izviru ob 9:30 zbor pohodnikov. Tu je tudi začetek in zaključek poti. Po pozdravu  mednarodnega komiteja za ohranitev Mure in gostov iz Hrvaške,Slovenije, Avstrije in Madžarske se bomo ob 10:30  pod vodstvom vodnikov mednarodnega odbora Naša Mura odpravili na 10 km-ski pohod ob Muri in njenih logih v Razkrižju. Po pohodu bo pri Ivanovem studencu topla malica in pijača.

Ob Muri so poplavni gozdovi in mokrišča, ki jih še ni na zemljevidu mednarodno pomembnih mokrišč konvencije Ramsar niti na zemljevidu biosfernih rezervatov sveta MAB. Uvrstitev mednje, je cilj pohodov ob Muri, ki jih Tabrih organizira že od leta 2000. Tokrat bomo obiskali Muro in njene loge v Razkrižju, kjer se so se pohodi začeli pred 15 leti. Pohodniki s pohodom opominjamo in želimo, da Mura ostane še naprej brez jezov kot del bodočega mednarodnega biosfernega rezervata Evrope pod okriljem UNESCA, Mura – Drava Donava. 
Nezahtevne hoje bo cca 3 ure.

Priporočam dobro pohodno obutev, pohodne palice in vremenu primerno obleko.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ter topla malica in pijača pri Ivanovem studencu(doplačilo 6€).

Izlet bo vodil Veliša Lazović do Ivanovega studenca in nazaj, pohod ob Muri pa vodniki mednarodnega odbora Naša Mura.

Prijave: do četrtka, 29. januarja 2015 na e-naslov velisa.lazovic@rtvslo.si  (040749188). Prispevek za izlet  znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

Najkasneje 3 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Mura, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top