Zimski pohod na Krašnji vrh (542m), 14. februar 2015

Odhod ob 6:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18:00.

V majhnem žepu ob meji s Hrvaško na skrajnem severovzhodu Bele krajine leži vas Krašnji vrh. Hiše počivajo na sončnem pobočju, pod njimi so na terasah vinogradi in z rjavo zemljo pogrnjene njive, vmes vijuga ozka asfaltna cesta. Na zgornjem koncu vasi stoji cerkev Svete Trojice, nad njo pa je zaobljen in poraščen vrh z vitkim razglednim stolpom in prijetnim domom PD Metlika. Krašnji vrh je priljubljena izletniška točka. Ob sobotah in nedeljah lahko na krajši planinski poti, ki pripelje iz sosednje vasi Radovljica, ali na daljši iz metlike srečamo skupine izletnikov.

Opis poti : -Metlika (Pungart) – Veselica – Bojanja vas (postanek za okrepčitev) – Koča na Krašnjem vrhu. Lahke hoje bo navzgor za cca 3 ure in 2,5 ure navzdol.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, kapo, rokavice in dereze. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 1 l)  iz nahrbtnika.  Priporočam topel čaj.

Izlet bo vodil Matjaž Samec .

Prijave do četrtka, 12.  februarja  2015  na e-naslov matjaz.samec@telemach.net  (040/204 636).

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje). S seboj imejte še 3 eure za plačilo štartnine za tople napitke in krof.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Krašnji vrh, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top