Športno plezanje v Limskem Kanalu (Hrvaška) v nedeljo 18.5.2014

Odhod ob 9.00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18h.

Od Ljubljane do plezališča Limski kanal se bomo peljali približno uro in pol. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na pravi kraški steni. Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku.

Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še naporna vožnja nazaj.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi brezplačno izposoditi (Ivan Samide, 01/475 37 03). Ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso…), vrvi (vsaj 60 m).

Oblecite se v udobna oblačila in vremenskim razmeram primerno.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prijavite se do srede, 14. maja  2014 na 040 553 081- Lah Andrej ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša 10 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15 € za ostale (prispevek vključuje prevoz).

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Limski kanal 2014). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top