Vabljeni na MACESNOVEC (1926 m)

v soboto, 12. oktobra 2019 

 Odhod ob 6:00 s parkirišča pred halo Tivoli, povratek v popoldanskih urah.

Rezultat iskanja slik za macesnovec

Z avtoceste Ljubljana – Jesenice se usmerimo na izvoz Kranjska Gora. Ko prispemo v Mojstrano se odpeljemo po cesti, ki vodi v Radovno in preden se cesta začne spuščati proti Radovni in Krmi, zavijemo desno v dolino Kot. Po ozki, dobro vzdrževani gozdni cesti se odpeljemo do parkirišča na Longarjevem rovtu.

Hoje bo za cca 3 ure in pol, premagali bomo višinsko razliko približno 1000m  metrov. Skupne hoje s postanki bo okrog 6 do 7 ur.  Pot ki velja za dokaj zahtevno  je primerna za osebe s povprečno fizično pripravljenostjo.

Vabljeni na enega najlepših razglednikov v Julijcih, v kraljestvo macesnov, ki se počasi že odevajo v jesenske barve.

Vodnik: Drago Car s pomočniki

Prevoz bo predvidoma organiziran z največ dvema kombijema, zato pohitite s prijavami, zaradi omejitve števila udeležencev.

                

 Prijave: Drago Car 00386 41 727 847;  Veliša Lazović 040 749 188

velisa.lazovic@rtvslo.si. Cena izleta 10 evrov.

Hrana in pijača iz nahrbtnika .

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte kapo, rokavice, vetrovko, rezervno majico in windstoper. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top