Vabljeni na STARO UTRO (1590 m)

v nedeljo, 20. oktobra 2019 

IZLET JE BREZPLAČEN

Odhod ob 7:00 s parkirišča pred halo Tivoli, povratek proti večeru.

Rezultat iskanja slik za stara utra

Z avtoceste Ljubljana – Jesenice se bomo usmerili proti Kranjski Gori in preko prelaza Vršič proti Trenti.

Od zaselka Pri cerkvi se bomo povzpeli po strmi, zahtevni neoznačeni stezi trentarskih lovcev in premagali približno 900 višinskih metrov. Pod vrhom bomo vstopili v macesnov raj, kjer v jesenskih dneh prevladuje zlatorumena barva. Tu se nam v lepem vremenu odpre prekrasen pogled proti najvišjim vrhovom Julijskih Alp. Naš cilj bo sedlo Staro Utro, kjer stoji lovska koča.

Sestop do galerije Berebica bomo opravili po vojaški cesti iz prve svetovne vojne, ki se je brez vzdrževanja skoraj v celoti ohranila do današnjih dni. Približno deset kilometrov dolga cesta, ki ima štiriindvajset serpentin je speljana mojstrsko in se zložno spusti v dolino.

Skupne hoje s postanki bo okrog 6 ur. Celotna pot je primerna za gornike s fizično pripravljenostjo.

Organizirana bo tudi krajša, nenaporna varianta pohoda ob reki Soči, z ogledom soteske Mlinarce in možnim obiskom Trentarskega muzeja, zato vabljeni tudi tisti z manj kondicije in otroci.

Vodniki: Drago Car s pomočniki in Erika Bizilj

Pohitite s prijavami zaradi lažje organizacije in omejenega števila udeležencev.

 Prijave: Drago Car 00386 41 727 847;  Veliša Lazović 040 749 188 ali  na E-pošto velisa.lazovic@rtvslo.si.

Naš donator Svet delavcev RTVS bo v celoti pokril stroške prevoza in bo izlet BREZPLAČEN. Prednost na prijavah imajo zaposleni v javnem zavodu RTVS in njihovi družinski člani. 

Hrana in pijača iz nahrbtnika .

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico in windstoper. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu . Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika

Scroll to Top