RATITOVEC

Planinsko društvo RTV Ljubljana 

vabi na pohod na 

RATITOVEC iz Prtovč

v NEDELJO, 1. marca 2020. 

Odhod ob 7h iz parkirišča Tivoli prihod, po 16h.

 

OPIS  POTI:

Pot se začne v Prtovčah. Izbrali bomo levo pot. Proti vrhu je na nekaterih mestih pot zavarovana z jeklenico, a je vseeno zelo lahka. V kolikor bo dosti prijavljenih in bomo imeli svojega šoferja se bomo po osvojenem vrhu – Krekova koča na Ratitovcu vrnili na drugo stran proti Bitenjski planini. V nasprotnem primeru pa se vrnili v Prtovč po desni strani. 

Natančnejši opis poti si lahko preberete na Hribi.net.

 

Oblecite pohodne hlače, majico, bundo, kapo, rokavice, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico in windstoper. S seboj imejte tudi dereze ( najbolje male za natakniti). Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača  iz nahrbtnika, v kolikor bo Krekova koča odprta lahko jemo tudi v koči.

Izlet bo vodil Matjaž Samec .

Prijave čim prej oziroma najkasneje do četrtka  27.2.2020 na tel 040 204 636. Lahko pokličete ali pošljete sms.

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno. V kolikor bi v tem tednu zapadel sneg, bomo izlet prilagodili razmeram.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Scroll to Top